Urraaláš 300 moh i Tana kommune

Publisert av privatperson

Urraaláš 300 moh i Tana kommune

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  8,0 km
  4 timer
  En vei
 • Sesong
  Jun - okt

Urraaláš ligger nær kommunesenteret Tana bru i Tana kommune. Det er merket turløype og en god sti nesten helt frem til toppen av fjellet. Det er 16 km å gå tur - retur til varden på toppen av Urraaláš fjellet langs den anbefalte ruta. Den merkede ruta går til kasse ved tregrensa en løype på 5 km tur - retur for de som ikke vil gå helt opp til varden. Turen en en #perletur og en av #tiltoppsitana

Man kommer til den første turkassa som er i skogkanten mot snaufjellet ca 2,5 km fra Skiskytterarenaen. Hvis man alternativt følger "Ivars løype" så er det ca 3,7 km å gå til den første kassa fra Skiskytteranlegget.

Det går en god og tydelig sti fra denne kassa videre mot Urraaláš i ca 3,5 km. Siste del av strekningen til Urraaláš er det ikke sti, men varder som man kan følge. På toppen Urraaláš er det en varde og også er en turkasse hvor man kan skrive navnet sitt i. Om vinteren kjøres det opp skispor helt frem til varden. Skisporene følger Sieiddájohka dalen helt til foten av fjellet og er ikke beskrevet her.

Fra toppen kan man i klarvær se Rásttigáisá som er 70 km unna, Varangerfjorden og fjellene ved Tanafjorden. Ha en fin tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Man starter nær Tana flerbrukshall ved skiskytteranlegget. Gateadresse er Per Fokstad Geidnu 31 for startpunktet. Man følger den asfalterte veien som går mot skiskytterblinkene og følger stien oppover en bakke. Her er stien merket med røde "T" på stein og på trær. Når man har gått ca 1,5 km så deler stien seg. Anbefaler å følge den stien som går til høyre og oppover den bratteste bakken. Det er en kortere rute og litt tørrere enn den andre stien som er angitt som "Ivars løype". Ivars løype er bedre å gå langs om vinteren.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.