Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,8 km
  1 time, 30 minutter
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

Langs Anekletten tursti har Toftøy nærmiljøutvalg restaurert to torvhus. Langs denne stien, som så mange steder langs kysten, kan en se rester etter torvtaking - torva var en viktig ressurs i et tidlegere treløst kystlandskap.

Turen starter ved veikrysset til Torsvik, langs rv. 561. Her kan man parkere utenfor Torsvik elektriske. På østsiden av veien er det satt opp tavle med informasjon.

En går østover i utmarka, i Årdalsåsen, og dreier sør og opp på utsiktspunktet Anekletten, 60 moh. Her kan en se uendelig horisont i vest, Alden i Sunnfjord i nord og Ulriken og Fløyen i sørøst. Stien kommer inn i et hyttefelt innenfor Breivika og går nord for Norlavatnet, som er godt egnet for bading. Ute på riksvegen følger en gangstien ca. 1,5 km tilbake til utgangspunktet. Lengde ca 3,5 km.

Anekletten er et turmål i "Kystpasset" som er et turhefte med turer fra nord til sør i Øygarden kommune. Her finner du mange flotte turopplevelser og nye løyper for store og små, med ulik vanskelighetsgrad. Det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med nye områder i kommunen.

Hvordan få kystpasset? Les mer i vedlagt lenke.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kommer du fra Bergen, følg Rv. 555 over Sotrabroen, etter Kolltveittunnelen ta til høyre nordover på Fv. 561. Turen starter ved veikrysset til Torsvik, langs rv. 561. Her kan man parkere utenfor Torsvik elektriske.

Adkomst med kollektivtransport

Sjekk Skyss sin ruteplanlegger for busstider til Toftøy.
Annonse