Sandtangen, Midgardsormen bru og Njåskogen

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  10,8 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Flott tur for hele familien langs Frøylandsvatnet fra Sandtangen på Bryne inkludert en runde i lysløypa i Njåskogen. Her får du med deg den flotte broa Midgardsormen som er bygget på initiativ av Brynes Vel.

Brua knytter sammen Sandtangen og turstiene på vestsiden med Njåskogen på østsiden. Målet er å gjøre Frøylandsvatnet som turområde enda mer tilgjengelig, øke bruken av området og ikke minst gi området en attraksjon i form av et flott byggverk.

Brua går fra Lalandsholmen på Kleppsiden til Njåskogen. Ved plasseringen er det tatt hensyn til fuglelivet i vannet.

Arkitektene, Thorir Helgason og Torunn Tunset i Asplan Viak, har lagt vekt på at brua skal gli inn i landskapet og den flotte naturen i området. Den skal også være flott å se på. Arkitektene tilbrakte to dager i området for å sanke inspirasjon før de tegnet brua.

Brua er 2 meter bred og 230 meter lang og et flott skue.

Blir turen for lang er det også mulig å sløyve runden i lysløypa i Njåskogen, eventuelt starte turen fra parkeringsplassen i Njåskogen og følge lysløypa rundt. En kan også starte turen fra Gunnarsberget på Klepp Stasjon. Da er det kun 2 km t/r til Midgardsormen.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved Time Rådhus eller utenfor Storstova på Bryne

Adkomst med offentlig transport

Tog eller Buss til Bryne
Annonse