Rett ut Lavollen langs Driftsveien

Annonse

Om turen

Turen går på fine turveier og stier fra Gramskaret parkeringsplass og følger Strandlinja, Driftsvegen og Tømmerdalsveien fram til Lavollen. Videre sti tilbake til utgangspunktet.

Gå til høyre ut fra parkeringsplassen og følg Møllebakken ned til kryss med Kaptein Roosens vei. Ta til venstre og følg Kaptein Roosens vei nordover til Strandlinja. Følg Strandlinja videre nordover.

Strandlinja er en fin turvei som går på samme høyde som havet var ved siste istid, se plakat som er plassert ved turveien. På turen langs Strandlinja er det flere fine utsiktspunkt mot Munkholmen og Trondheimsfjorden. Du vil passere flere flotte og høyreiste Lerketrær på turen.

Etter ca 2km kommer Driftsveien inn fra høyre ved Skardhaugen. Man kan ta en liten avstikker opp på Skardhaugen og nyte fin utsikt ved en benk helt nord på Skardhaugen.

Følg Driftsvegen videre rundt nord for Geitfjellet og vestover mot Tømmerdalstorget. Denne turen følger stien som tar av fra Driftsvegen og går sør-østover ca 300-400 meter før Tømmerdalstorget. Følg denne stien over myra og ned til Tømmerdalsveien. Videre kan man enten følge skiløypa eller Tømmerdalsveien, til sti går ned til Lavollen.

Lavollen var på 1500-tallet en seter under Lade gård. Bygningene som står på Lavollen i dag ble reist på 1800-tallet og gårdsanlegget er bevart tilnærmet komplett. Gården ble overtatt av Trondheim kommune i 1936.

I fjøset er det i dag kafedrift. Her er det fint å ta en rast før turen fortsetter videre ned mot Baklidammen. Følg skilt mot Baklidammen og følg stien på nordsida av Baklidammen. Videre følges sti der skilt viser vei mot Sommerseter og Gramskaret tilbake til utgangspunktet.

GOD TUR!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Gramskaret parkeringsplass

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Fagerliveien, ca 10 minutters gange til Gramskaret. 

Annonse