Falkefjellstøl 638 moh.

Publisert av: Lister Friluftsråd 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - nov

Flott fottur i høyfjellsterreng.

Falkefjellstøl ligger på heia mellom Risnes i Kvinesdal kommune og Sirdal. I 1986 ble stølen gitt i gave til Kvinesdal og Sirdal kommune med forpliktelse om at stølen skal være åpen for "ferdafolk". Falkefjellstøl har en lang og spennende historie da den ligger midt i traseen som ble brukt av gruvearbeiderne som tok seg over fra Sirdal til Knaben Gruver. Den var også viktig for gårdsfolket på Risnes hver sommer når høyonna skulle unnagjøres i området rundt stølen. Det stod tidligere to høyløer på stølen.
Turen er merket med rødmaling på trær og steiner.Turen starter med en ganske kraftig stigning før det flater ut på toppen. Vi passerer flotte fjellvann på turen innover som innbyr til bading for de som ønsker det. Turen går stort sett på sti men man må også passerer noen myrdrag hvor det kan være bløtt.
Stølen består av et rom med veldig enkel standard. Det finnes tre senger med madrasser for overnatting, og ellers er det kokemuligheter på et gass kokeapparat. Det finnes også en vedovn slik at man kan fyre og få varmet seg litt. Vann finner du i bekken like ved stølen. Dersom man ønsker å fortsette turen mot Tonstad er det bare å følge merket løype videre vestover.
God tur.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

For å starte denne flotte fotturen så kjører man mot Knaben, og når man kommer til Risnes ta av til venstre mot Solhom Kraftstasjon. Etter et par kilometer står det skilt til Falkefjellstøl på venstre side av veien. Her er det også mulighet for parkering.
Annonse