Vingsand - Håmannsvika - Estenvikhallin i Osen

Publisert av: Osen Turstilag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,7 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Dette er en lettgått tur på godt opparbeidet sti. Flott terreng og meget flott utsikt over sjøen. Fin badeplass.

Turen starter ved en trapp som er lokalisert rett ved de første røde naust på venstre side av havna.

Etter ca 600 meter er du fremme i Håmannsvika der du finner en stor gapahuk på høyre side. Gapahuken har mange benker og bord og rikelig plass, og den brukes til ulike sosiale arrangement, eksempelvis Sankthans-feiring. Det er også en grill. Gapahuken er åpen for bruk av alle, men respekter reglene for bruk av "Håmannshuken". Det er oppslag om regler både på gapahuken og oppslagstavla ved havna på Vingsand.

Turen videre går mot sør (venstre) opp en meget flott og lettgått sti, der det er en trimkasse og en benk. Fra trimkassen og opp til grotten/hulen "Estenvikhallin" er stien mer utfordrende og det må klatres noe.

"Estenvikhallin" er en meget populær hule i buldre-miljøet. Hulen har to "etasjer" og er spennende både for barn og voksne. En fin rasteplass.

Når man skal ned fra "Estenvikhallin" kan man velge å gå samme vei tilbake (enklest) eller man kan klatre litt oppover og følge stien inntil fjellet (litt mer utfordrende).

Gapahuken og stiene vedlikeholdes av Vingsand og Omegn Grendalag.

Nordgående Hurtigrute passerer Håmannsvika ca kl 18 +/- hver dag.

Når du først er på Vingsand, kan du benytte anledningen til å besøke galleriet "Den blå Katt" og "Vingsandkroa", som har åpent i turistsesongen - sjekk åpningstider! Du passerer også Vingsandvatnet, der det er en fin badeplass - rent og fint vann som tidligere ble brukt som drikkevannskilde på Vingsand.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør med bil via Strand til Vingsand. Når du kommer til havna i Vingsand kan du parkere på høyre side av veien ved den nedlagte butikken (best plass) eller på venstre side av havna i nærheten av de første røde naustene (der er det plass til 2-3 biler). Du skal da gå opp en trapp fra sistnevnte parkeringsplass.
Annonse

Publisert av

Osen Turstilag