Bolgbørra

Legg til huskeliste
Annonse

Bolgbørra er et naturlig hull i fjellet, en grotte med to innganger. Følg skilting til marka rett nord for gravgården. Kryss marka og gå gjennom en liten granskog til du møter stien til Bolgbørra. Følg stien opp en stigning. Fra grotta kan du ta deg lett inn i hullet. Når man kommer ut på andre siden, er utsikten en helt annen, og på klare dager...

Adkomst med egen bil

Bolga er ei øy i Meløy kommune. For å komme til Bolga med egen bil er du avhengig av å ta ferga fra Ørnes. Turen en vei tar ca 1 time og 45 min gjennom Meløys naturskjønne skjærgård. Rutenummeret for ferga er 18-435. Se egen link for rutetider.

Adkomst med kollektivtransport

Det er 2 hurtigbåter som går til Bolga. Nordlandsexpressen, eller NEXen, har daglig tur til og fra Bolga og kan fint kombineres med en overnatting. Turen tar ca 40 min en vei. Rutenummer for NEXen er 23-731. Den lokale hurtigbåten Meløytind som farter rundt i Meløybassenget er en utmerket måte å kombinere sightseeing i Meløy fra sjøsiden med tur på Bolga. Rutenummer for Meløytind er 18-433. Se link til Ruteplanlegger i Nordland for rutetider.
Annonse