Tur til utsiktstårnet på Raudfjell på Romeriksåsene

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 8,3 km
  • 1 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 353 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - okt

Turen opp til utsiktstårnet på Raudfjell er et lett tilgjengelig og trivelig turmål for turfolk i alle aldre. Utsiktstårnet er et av de nyeste i Oslomarka, med fantastisk utsikt i alle retninger. Her ser du mangfoldige kilometer østover over kulturlandskapet på Romerike og tvers over Romeriksåsen til Nordmarkas åser og koller i vest. Tårnet står i den østlige delen av Romeriksåsen, ved Eltonåsen, så rundt deg er det kilometer på kilometer med utmerket turterreng, og kort vei til Storøyungen og DNT-hytta Bekkestua.

Turen opp går på grusvei det meste av veien, med unntak av de siste 200 meterne. Fra startstedet fortsetter du videre inn Øyungsvegen i rundt 1 kilometer, hvor du tar brått til høyre forbi bom og videre oppover på grusvei.

Veien fortsetter i moderat stigning i rundt 2 kilometer før den flater ut og du kommer til en snuplass. Kryss snuplassen diagonalt, hvor stien opp til utsiktstårnet fortsetter. Det er rundt 200 meter på lett skogssti fra snuplass opp til utsiktstårnet.

Det går umerket sti nordover fra snuplassen som etter et stykke treffer den blåmerkede stien som går vestover forbi Gimilhøgda til DNT-hytta Bekkestua.

Adkomst med egen bil

Turen starter i Øyungsvegen ved Eltonåsen i Nannestad. Med bil tar du av fra Åsvegen inn på Øyungsvegen og kjører et kort stykke til en liten parkeringsplass ved informasjonsskiltet som er satt opp av Romerike Almenningsdrift. Det må betales bompenger for å kjøre videre herfra.

Adkomst med kollektivtransport

Nærmeste bussholdeplass er Holter sag langs Åsvegen, i underkant av 300 meter fra den lille parkeringsplassen ved informasjonsskiltet.
Annonse