Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 4,3 km
  • 1 t, 40 min
  • Rundtur
  • 49 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

OBS! Denne turen er av den mer krevende sorten. Gode sko og gåstaver anbefales om balansen ikke er det den en gang var. 

Båten tar deg trygt til kaia på den mangfoldige øya som byr på alt fra lokal sjømat og palmesus til frisk luft og variert natur. Her ute går tiden litt saktere og du finner fort roen langs Nordstrandveien før du tråkker ut på snirklete stier i lyngheia. Du passerer flyttblokken som isens utrolige krefter plasserte her og følger sjøkanten sørover i tidvis ulendt terreng. NB! Deler av turen går på ordinær, rødmerket sti. De røde «prikkene» kan noen steder være litt vanskelige å se. Små idylliske viker og svaberg leder deg mot badevika Peisaren som inviterer til en rast og kanskje en dukkert. Gjennom den frodige dalen i sør med eiketre og gammel slåttemark, før du får et panoramablikk mot byen på sydspissen. Over Regeberget og ned til Makkavågen der brisling ble lagt i boks, forbi den gamle skolestua fra 1902 og vår minste brannstasjon. Vassøy skole hever stolt sin fane med måke i skjærgård foran bru. Og mens du venter på returbåten, rekker du en runde inn bak skolen og rundt Torvmyrå. Du finner spor etter en jernalderboplass og øyturen avrundes med synet vannløpere og lekne øyenstikkere over det nyrestaurerte tjernet.

Turen er en av 52 hverdagsturer i Stavanger - et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.

Adkomst med egen bil

Bakebrygga/Jorenholmen 1

Adkomst med kollektivtransport

Turen er tilgjengelig med ferje eller hurtigbåt fra Stavanger. Se Kolumbus nettsider for informasjon om rutetider. Det er ikke egen gjestebrygge på Vassøy. 

Annonse