Flekkerøy: Tur til stranda Bestemorsmed og Daumansholmen

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,7 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Innledning

Dette er en sabla fin tur til en av Flekkerøys flotteste strender på strandsti mellom svaberg og sjø.

Stibeskrivelse

Etter du har parkert, går du den gruslagte gangveien ca 400 meter. Etter ca 300 meter passerer du stikryss med grusvei til høyre. Men du fortsetter rett frem til bunnen av bakken der det går en sti og en bekk inn til venstre. Velg denne stien og gå inn langs bekken inn i mørk skog. Etter noen hundre meter ser du en gapahuk og noen tau som er gøy for barn å prøve seg på.

Gå stien langs bekken rett frem frem du møter sjøen. Her går du over bekken og følger stien videre over svaberg og så langs sjøen. Etter ca 500 meter etter du gikk over bekken ser du Bestemorsmed. Her er det benker og langgrunt og ypperlig for en picknik og bad. Gå gjerne ytterst på svabergene og se den flotte utsikten og de fine badeplassene på yttersiden.

Fortsett videre på stien og etter ca 500 meter er du tilbake på grusvei. På venstre hånd er det flere kanonstillinger fra krigen som gir gode utsiktspunkter. Fortsett rett frem ca 300 meter etter kanonstillingene og ta grusvei til venstre. I slutten av veien er det flott utsikt mot Daumannsholmen.

Gå tilbake og ta stien til venstre så du kommer rundt det lille brakkvannet. Så er du snart tilbake til lasarettet og grusveien og følger veien videre ca 1 km til du er tilbake til bilen. På veien dit kommer du til et flott tjern på høyre hånd og Kjærlighetsstien går da på din venstre side. Følger du denne stien ca 200 meter vil du ofte møte på beitende kyr.

Sjekk ut.no for andre turer du kan kople på denne turen.

God tur.

godtur.no skriver

Bestemorsmed ligger sør på Flekkerøya og er en del av Forsvarets eiendom som ble sikret i 1939. Friluftsområdet kan nåes med båt, til fots, på sykkel eller med rullestol. Området egner seg godt til ulike former for friluftsliv.

Høsten 2004 ble Belteviga og Høyfjellet kjøpt av Kr.sand kommune. Tilsammen har disse områdene et areal på over 1200 mål.

Bestemorsmed er rikt på kulturminner. Selve navnet oser av historie. Et "med" er det samme som et siktepunkt, noe som ble brukt til å peile seg fram til fiskeplassene. Myrene i området var tidligere dyrket. Vi finner steingjerder, rydningsrøyser og rester etter bushus flere steder. Under andre verdenskrig gjorde tyskerne sitt inntog på Flekkerøya. Også dette området ble befestet. Her ble det oppført brakker, kanonstillinger og skyttergraver. "Murane" er restene etter et militært sykehus.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med offentlig transport

Metro til Flekkerøy. Så kan du gå ca 1 km til du er på stien.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.