Rundtur i Baneheia rundt de tre stampene og rundt Bånetjønn

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 5,6 km
  • 1 t
  • Rundtur
  • 212 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Innledning
Denne turen er kanskje den mest gåtte turen i Kristiansand. Det er rundt stampene og det er flott utsikt over byen i tillegg til vakker natur. Lettgått løype kun på tørt underlag. Ypperlige badeplasser.

Som regel er det lagt ut o-løpsposter i "Baneheitrimmen" i sommerhalvåret. Se lenke. Utsalgssteder i bokhandel og Intersport i Kvadraturen. Stibeskrivelse 

Turen starter fra p-plass på Eg, se kart. Når du kommer til det første tjernet, tar du mot høyre og følger grusveien / lysløypa til høyre i neste stikryss. Dette er vei som der en kan bruke rullestol og barnevogn.

Går rett frem og følg bakken mot høyre etter fotballbanen. Etter ca 200 m etter du når toppen tar du første stikryss til høyre. Går rundt Bånetjønn, men gå gjerne ikke helt rundt. Når du nesten har gått hele runda og du nettopp har gått over demningen, kan du ta rett frem ved å holde omtrent samme høyde. Da får du en ekstra runde der du skimter Ravnedalen på høyre side og kommer snart inn i lysløypa igjen. Se kartet.

Gå i lysløypa ca 1 km før du tar stien videre mot høyre og du kommer til 3. stampe. Se kartet. Så følger du på nordsiden av stampene vestover og tar til venstre etter at stampene er passert. Da nærmer du deg byen men pass på å hold høyden så du ikke går stien ned til kvadraturen. Du ser på ny en stampe og snart er du ved et flott utsiktspunkt over byen. Følg stien videre inn mot stampene igjen og følg vannene på høyre side tilbake til bilen.

God tur! Baneheia 

Baneheia er bymarka nordvest for Kvadraturen i Kristiansand. Nærheten til byen og boligområder, skog, vann, opparbeidede turstier og lysløype har gjort Baneheia til et yndet turområde for byens innbyggere året rundt. Baneheia ble gitt til byens borgere av Christian IV da byen ble grunnlagt i 1641. Området er på 1 083 mål. Baneheia ble før brukt som beiteområde for kvadraturens husdyr og som militært område.

Adkomst med egen bil

Fra kvadraturen følger du Tordensskjoldsgate østover og kommer inn på Eg. Ta første vei til venstre etter du har kjørt broa over E-18.

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Eg
Annonse