Vardebu - tur til dagsturhytta i Alver kommune

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,2 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Den flotte dagsturhytta på Vardefjell ligger ovenfor boligområdet på Kolås. Fin utsikt utover store deler av Lindåsområdet.

Hytta har en liten vedovn, bibliotek med nynorske barnebøker og sittebenker inne og utenfor. Her er det fint å spise matpakken og ta en god pust i bakken. Det er ikke lov å overnatte på hytta. Forlat hytta slik du ønsker å finne den, ren og pen. Ta med deg søppel, flasker osv. hjem igjen.

Turbeskrivelse til hytta:

Hytta ligger ved et mye brukt friluftsområde ved Lindås i Alver kommune. Parkering ved Kolås. Følg veien til du passerer siste bolighus og kommer til grind og beiteområde. God grusvei oppover til gapahuk. Etter gapahuken følg grusveien til toppen av bakken, før du tar til venstre. Herfra er det ca 300 meter bort til dagsturhytta. Stien er god. Denne turen er ikke universelt utformet, men langt på vei "rullestol/barnevognvennlig" da den er bred og har godt underlag. 

Ta kontakt med Alver kommune ved spørsmål og tilbakemelding på hytta.

Turforslag:

Turer ved dagsturhytta

Kolåsfjellet

Dagsturhytteprosjektet er et samarbeid mellom Vestland fylkeskommune, Sparebankstiftinga /Sparebanken Sogn og Fjordane og kommunene selv.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen, følg E39 til Knarvik. Ta av i rundkjøring og følg Rv57 til Lindås. Ved Lindås senter ta av hovedveien og følg Kolåsvegen opp gjennom boligfeltet. En mindre parkeringsplass der, ellers ved Lindås senter.

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss reiseplanlegger
Annonse