Friluftsområdet Byngja - Alver kommune

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,2 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Byngja er et flott friluftsområde som ligger nord på Radøy i Alver kommune. Området byr på badeliv i vann og sjø, muligheter for sjøfiske, kajakkpadling og besøk på den nye flotte dagsturhytta "Sjøbua". For å nå dagsturhytta må man gå langs pollen og videre ut på ytterste del av Byngja. Hytta ligger helt i sjøkanten.

Turen som er markert i kartet er avstand om man ønsker å ta turen fra bilveien og helt ut til det ytterste punktet på neset. For å være ved Pollen er avstanden mye kortere.

Byngja er lett tilgjengelig og fint opparbeidet av Bergen og Omegn Friluftsråd. Det er tilrettelagt med stor parkeringsplass, toalett og bord/benker. Deler av området er det mulig å nå med rullestol/barnevogn. Det arbeides for at større deler vil bli rullestolvennlig, og at man på sikt kan ha tilpasset gangvei helt bort til dagsturhytta.

Landskapet er knauser, lyngmark og til dels beitelandskap. Nydelig sted for å nyte solen på dag- og kveldstid.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen følg E39 nordover til Knarvik. Etter Hagelsundbrua, følg skilting til Radøy/Manger. Fra Manger følges fv 5484, ca 8 km. til Kvalheim. Ta av vei til venstre, skiltet Byngja. Parkeringsplasser ved friluftsområdet. Det er mulig å padle eller ro til Byngja/dagsturhytta. Da kan du parkere ved Toskavegen, Bøvågen eller Rossnes.

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss reiseplanlegger
Annonse