Middagstuva

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Turen starter fra perkeringsplassen sør for første tunnellen når en kjører opp til Glomfjellet. Rett sør for parkeringsplassen renner en bekk ned fra vestlig retning. Følg dalen oppover på nordsiden av bekken. På ca. kote 550 er det mulighet å komme seg over bekken og opp en terrengkant. Det finnes flere muligheter lenger opp i dalen å krysse bekken og å komme seg opp denne terrengkanten, men i og med at turen senere går langs ryggen til Middagstuva er det best å krysse litt tidligere.

Når man er kommet opp terrengkanten går turen mot sørvest i retning høyde 812. Den må ikke forveksles med høyde 812 som ligger litt lenger inne i dalen en går opp i begynnelsen. Fra høyde 812 er det bare å holde seg på ryggen som er en naturlig ledelinje opp til Middagstuva.

De siste høydemetrene opp til toppen på 1236 moh innebærer litt klyving, men belønningen er en fantastisk utsikt over Storglomvatnet med Glomfjellet, selveste Svartisen, Glomfjord med Istinden og Glombreen samt Bjærangen. Her får du utsikt over fjell og hav på Helgeland.

Turen til Middagstuva er også en ypperlig vintertur på toppturski og snøen kan ligge forholdsvis lenge om sommeren. Turen anbefales å gå om sensommeren.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Avkjørsel fra fylkesvei 17 i Glomfjord nord for Svartistunnellen ved Fykanvannet. Veien er en privat anleggsvei som ble bygd i forbindelse med kraftutbygging på Glomfjellet på 90-tallet. På nordsiden av Fykanvannet snirkler veien seg oppover til man kommer til en tunnel. Tunellen er ikke belyst og kan være humpete. Rett på tunnelens sørside er en parkeringsplass som er utgangspunkt for turen. På Norgeskart.no er koordinatene EU 89 UTM 33 458965 7406544.

Adkomst med kollektivtransport

Ingen kollektivtransport
Annonse

Publisert av