Topptur til Kråkmotinden (fra Kråkmo)

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,2 km
  6 timer
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Tidligere har det vært vanlig å starte ved Rekvatnet og følge det et stykke før en tok retning mot Kråkmotinden. Dette er en noe våt løype. Denne nye løypa starter ved Kråkmo og en går ganske langt på en skogsvei før en går innover mot Tindkråga og opp over skogsgrensa. Parker på utkjøring like ovenfor der skogsveien starter som er etpar hundre meter sør for Rekvatn kraftstasjon. Gå den før omtalte skogsveien til veis ende og inn på godt merket sti innover dalen. Fra Tindkråga og opp til skaret er det noe bratt men stien skrå oppover lia så det er greitt å gå. Når du er kommet opp til merkepålen ovenfor skoggrensa har du to muligheter, du kan ta peiling rett på tinden oppover bratta. Dette er ikke merket. Denne løypa er tungt og krevende, så jeg anbefaler at du følger merkinga inn på den gamle merkede stien som går oppover bergene til du er ovenfor 6,.vatnet. Du følger da ryggen opp på tinden og har flott utsikt i alle retninger og denne ruten er godt merket. Turen kan nok gås for barn med turtrening. På toppen har du luftig utsikt nedover Sagvassdalen og til store deler av Sørfold.

På kartet har jeg merket av begge rutene, Den nlengst mot øst er den minst krevende. I 2019 er denne toppen med på "Ti på topp i Hamarøy" og klippetanga er skrudd fast på merkepålen på toppen.

Fra E6 og opp til tinden med lengste ruta er det 5,8 km.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Etter E6 til Kråkmo.
Annonse