Sykkeltur til Kalhovd og Synken/Maarbu

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  38,3 km
  2 dager
 • Sesong
  Jun - sep

Turen starte med å ta Krosseobanen opp til Gvepseborg. Herifra er det ca.2km bratt stigning før det flater ut et lite stykke. Videre første halv-del er det noe kupert med noen lengre stigninger. For en som er litt trent og har syklet litt, så er det et greit terreng. Men for en familie kan dette være en litt mer krevende tur. Etter ca.14km er man på turens høyeste punkt, 1178moh. før turens lengste utforkjøring som stopper ved turens laveste punkt etter Gvepseborg, 1055moh.. På toppen av neste stigning, v/det "grønne autovernet", så er man ferdig med de mest utfordrende partiene. Resten av turen går nå i et fint variert terreng med små stigninger frem til Kalhovd. Etter Kalhovd og frem til Synken, ca.7 km (45 min), er det fint og flatt terreng med noen små stigninger. Fra Synken er det mulig å komme seg til Mårbu med båt (40min.)

Alt-i-alt så er dette en fin tur som de fleste kan klare. Men vær klar over at det kan være tyngre enn hva enkelte vil ha det til. Husk at dette er fjellterreng og de utfordringene dette kan gi med tanke på vær og vind.

Ca. 30km til Kalhovd og ca. 38km til Synken (Mårbu)

Beregn ca.10km pr. time.

Dette er en tur som er å anbefale på det sterkeste!

God Tur!

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Et par km uten for Rjukan sentrum ligger Krossobanen. Stor gratis parkering.
Annonse