By-i-millom (Moelv-Brumunddal)

Publisert av: Hamar og Hedemarken Turistforening 
Annonse

Om turen

Gå fra by til by og ta tog eller buss tilbake! Denne merkede ruta mellom Ringsakers to byer, Moelv og Brumunddal, starter på asfalt, men går etterhvert i lettgått terreng gjennom skog, langs åkerkanter, på stier og gamle ferdselsveger.

Den beste utsikten får du ved å gå ruta fra Moelv til Brumunddal. Du kan også gå deler av ruta og lage din egen variant av turen. Uansett variant er det et godt tips å gjøre unna tog- eller busstur først på dagen, da slipper du å følge med på klokka mens du går tur. Fra jernbanestasjonen i Moelv går turen forbi Garveriet og følger Moelva til vannverksdammen, deretter langs skogsbilveg til Skjelle på Tandeskogvegen. Videre går du seterveg til Skybergtangen, før du svinger inn på Kræmervegen og på ny sti til Geithus, Båberghaugen og Storlisdammen. Ta gjerne en liten avstikker ut på Bolstadbakken
og få med deg utsikten. Her ser du rett ned i Prøysens rike på Rudshøgda, med både Prøysenstua og Prøysenhuset. I dette området går deler av løypa over beiter med husdyr. Vis hensyn, husk båndtvang og lukk grinder du åpner. Storlisdammen ligger idyllisk til, og her kan du raste eller ta et bad. Her er du midtvegs, og det er like langt til begge byene. Fra Storlisdammen svinger du opp til Husom, videre et lite stykke langs Houmsvegen til Veslelien, gjennom Kosshagan til krysset Storlisvegen/ Prestvegen. Her i Veldrebygda er det flott utsikt mot Brumunddal og Furnesfjorden. Videre går du forbi Jemtland og Fagerlund skole, fra Sveumvegen langs elvepromenaden og forbi torget i sentrum og ned til jernbanestasjonen i Brumunddal.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering og start ved jernbanestasjonen i Brumunddal eller Moelv.
Annonse