Krokskogen rundt

Publisert av privatperson
Legg til huskeliste
Annonse

En lang og relativt krevende tur i Krokskogen.

Parker på Sundvollen og gå stien mot Eldstangen. En knapp kilometer med oppover i starten, før det flater ut i fint terreng på vei mot Manaskardet. Når du møter stien opp fra Eldstangen, starter turen på ny oppover.

Noen hundre meter etter Manaskardet så er det mulig å ta av stien for å gå til Milorg hytta Rolighet. Når det flater ut etter Mannaskardet så følger stien en bekk/myr. Der hvor merket sti går opp på en liten åskam til høyre, så følger du stien til venstre langs myra. Noe sti i starten, mens etter hvert så må en nesten bare vite hvor hytta er.

Fra Rolighet så går det sti tilbake til merket løype mot Sørsetra.

Deretter går turen via Finneflaksetra til Sørsetra. Er du heldig så er det varme vafler å få kjøpt.

Fra Sørsetra har du mange valg. Men ønsker du noe annet enn korteste vei til bake til Kleivstua, så går da ferden via Kneikasetra, Bureheim, Torgesetra til Bønnerudtjern.

Følger du myra så kommer du til den gamle demningen til Bønnerudtjern. Du vil også kunne se den hvis du følger merket sti.

Derfra går det strake veien til Kronprinsens utsikt. Finn frem kamera og nyt den eventyrlige utsikten.

Ned til bilen er det 3 valg. Jeg tok korteste rute, men denne er også klart brattest. Det er mulig å gå tilbake til Kleivstua og ta Kleiva ned, alternativ følge veien.

Adkomst med egen bil

Parkering ved Sundvollen Oppvekstsenter

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Sundvollen
Annonse