Barnevennlig tur til Skarvemellen (1267moh)

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Rundemellen er en kjent topp godt synlig fra mange steder i Valdres. Mindre kjent er lillebroren Skarvemellen en fjellrygg som ligger like i nærheten, men er lettere tilgjengelig for små barneføtter. Turen starter ovenfor Mellbybråten, ca 6km innover bomvegen som starter inn fra Kollstad langs riksvei 51 mot Beitostølen.

Fra parkeringen går stien rett opp og inn i skogen, forbi en liten hyttevei og rundt en hyttetun (tydelig merket for å unngå at man går inn på tunet) før den går oppover i skogen på lett sti. Tross lite merking, er stien synlig og vanskelig å ta feil av. Fine utsiktspunkter på vei opp. Etter hvert avtar skogen og man kommer opp på snaufjellet. I et stikryss tar man her til venstre og følger oppover mot toppen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Fagernes, følg Fv51 i retning Beitostølen til man kommer til Kollstad. Ta inn Køllstadvegen og over i Etnelivegen som tar deg til bomveg mot Mellbybråten. Etter om lag 6 km kommer man til en ferist etter en sving og her ser man parkering på høyre hånd langs veien. Stien starter rett opp og inn i skogen fra parkeringsplassen (umerket).

Adkomst med kollektivtransport

Til Fagernes kommer man med de fleste ekspressbusser. Fra Fagernes skysstasjon med buss 605 til Melbybråten Alternativt 602 og 605 til Melbybråten bru. Herfra må man haike inn (7km) ettersom det ikke går buss inn til startpunktet.
Annonse

Publisert av