Dagstur på Tønnølsfjellet i Bjugn

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,7 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - okt
Etter sti/ i terrenget.

Tønnølsfjellet er et vakkert fjellmassiv med små idylliske vann og fine utsikts punkter. Ute i havet mot vest ligger øygruppa Tarva. Inne på platået ligger vrakrester etter et tysk fly som kræsjlandet her under 2. verdenskrig.

Turen: Fra vannverket ved foten av Tønnølsfjellet går det sti bratt opp langs sørsida av skardet Olaklova. Vi følger stien til vi når opp i høyden før vi krysser bekkefaret og dreier mot nord og opp i åpent fjellterreng. Her får vi flott utsikt mot Ørlandet i sør og Trondheimsleia med Hitra i sørvest. Vi anbefaler en
avstikker mot vest hvor vi kan se rett ned på kulturlandskapet på Nes og har storslått utsikt mot øygruppa Tarva i havet utenfor. Er vi heldige får vi orkesterplass til nordgående hurtigrute som passerer innaskjærs like utenfor fastlandet. Vi vandrer videre nordøstover på platået fram til kanten av stupet mot Steinvik-skardet hvor det ligger rester av et fly som krasjet under 2. verdenskrig. Det er satt opp en informasjonstavle på stedet.
Tilbaketuren legger vi om de tre vardene som markerer toppunktet på Tønnøls-
fjellet, 374 moh. Herfra tar vi oss ned fra platået og finner igjen stien som vi kom opp og følger denne ned til vannverket.
Turalternativer: Fra parkeringsplassen i Risvika, ved fylkesveien rett nord for Bjugnholmen, er det rødmerket sti til flyvraket på Tønnølsfjellet.

Kart: Norge-serien 10094 Fosen 1:50 000
Tekst: Inge Leth-Olsen
Turen er hentet fra boka: 54 TURER PÅ FOSEN utgitt av Trondhjems Turistforening.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Følg Rv 721 fra Botngård mot Oksvoll. Ta til venstre etter ca 3 km og følg fylkesveien skiltet til Nes. Ta av ved Nes kirke og følg grusveien fram til vannverket ved enden av veien.
Annonse