Fra Slependen til Nedre Gupu via Stokker gård

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  8,2 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Hele året

Etappe 1 av 6

Dette er første etappe på ekspedisjonen langs Bærums grense. I 2021 har Bærum Turlag planlagt en ekspedisjon som over 6 etapper følger kommunegrensen – en tur på totalt rundt 92 km. 

Den første etappen starter der Bærums kommunegrense går på land ved Gyssestad i Slependen-renna. Målet for etappen er bålplassen ved Bærum Turlags hytte på Nedre Gupu.

Turen starter i sjøkanten ved Gyssestad og følger boligveier som utgjør grensen mellom Asker og Bærum. Vi går vekselvis i begge kommuner og krysser grensen flere ganger i jevnt stigende terreng. Etter rundt 5 km møter vi marka og mindre veier og krysser deretter Stokkervelva og går gjennom Stokker gård. Deretter følger ruta skogsbilveg og blåmerket sti vest for kommunegrensen som slynger seg langs elva oppover mot Franskleiv. Underveis kan du ta en stopp i gapahuken med navnet «Rasten» før du fortsetter opp til kjente utfartsparkeringen som vi møter rundt 8 km. Fra parkeringen har vi to alternative ruter og føreforholdene vil avgjøre om vi tar den korteste veien som følger stien oppover til Nedre Gupu der vi fullfører første etappe på ca 9 km. Alternativ rute følger veien oppover, passerer Furuholmen og fortsetter til Nedre Gupu. Dette vil forlenge turen til ca 10.5 km. Vi bruker rundt 2,5 timer gangtid.

Løypa følger asfalt- og grusveier men også sølete og våte stier. Det er ikke spesielt bratt terreng men løypa følger kommunegrensa både opp og ned. Det er jevn stigning oppover de ca 300 høydemeterne til målet ved Nedre Gupu. 

Det er viktig å merke seg at startpunkt og turens avslutning er på ulike steder. Det går rutebuss fra Sandvika til Gyssestad og fra Kattås nedenfor Franskleiv tilbake til Sandvika. Sjekk tider på Ruter.no.

Du kan lese mer om hele ekspedisjonen på Bærum Turlags hjemmeside: Bærum rundt - langs kommunegrensen — Bærum Turlag (dntoslo.no)

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bil til Slependen og fra parkering ved Franskleiv

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse