Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  4,2 km
  5 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mai - okt

Jenafjell (830moh), "majesteten i Lysefjorden", er en ofte oversett topptur med utgangspunkt i Lysebotn. Dette er en spennende tur som byr på varierte naturtyper, og formidabel utsikt både innover Lyseheiene og utover Lysefjorden - vel verdt turen!

Beregn 5 timer tur/retur Lysebotn.

Fra Lysebotn, følg Nilsebuveien innover dalen og oppover på nordsiden - 3.5 på asfaltert vei til turskilt mot Jenafjell, like nedenfor gårdene Auklend og Tangen. Den merkede løypen starter her. Herfra går første del av turen på gruslagt anleggsvei, med mulighet for å følge stier/tråkk langsmed veien. Vær oppmerksom på merking der stien tar av fra anleggsveien for å følge kraftlinjen innover skaret mellom Jenafjell og Godliknuten. Dette er samme trasé som den gamle ferdselsåra Skinnvegen mellom Lysebotn og Setesdal. Følg denne stien videre mot Grautheller et stykke - stedvis bratt og smal sti. Frodig og skiftende løvskog innover dalen. I enden av dalen følger stien et juv videre oppover med noe bratt og ulendt terreng. Etter hvert som fjellbjørka tar over landskapet blir stigningen slakere. Landskapet åpner seg og en liten betongdam kommer til syne. Stien krysser ikke dammen, men fortsetter på venstre side. Snart er det nytt skilt mot Jenafjell i sørlig retning. Oppover i myrlendt terreng med sparsommelig vegetasjon. Toppen er merket med varde. Siste del av turen og toppen ligger i Setesdal Vestheia Ryfylkeheiene landskapsvernområde

Stedvis bratt terreng, og tidvis våte forhold på stien så godt fottøy er absolutt å anbefale. Svabergene kan bli svært glatte i vått vær. Fine badekulper på veien, men elva er regulert, så utvis forsiktighet ved bading! 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Sinnes/Suleskard, videre på Fv986/Fv500 til Lysebotn. Evt. bestill plass til bil på båt fra Lauvvik kai (www.billetter.kolumbus.no)

Adkomst med kollektivtransport

For adkomst med kollektivtransport, se https://lysefjordenturisthytte.dnt.no/transport/

Annonse