Topptur over Ramsåsen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,6 km
  3 timer
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

Dette er en flott tur i høyden over Bærum der du kan nyte utsikten. Du tar avstikkere fra de store ferdselsårer og går på mindre brukte stier og opplever skogen i all sin prakt på nært hold. Turen kan gås både sommer og vinter men om vinteren trenger du solide turbrodder i de bratte partiene og evt truger på toppen dersom det ligger dyp nysnø.

Turen starter ved Jordbru parkeringsplass under skrenten av Ramsåsen og følger stien/skiløypa til venstre mot Askelia der det er rester av en husmur. Der går vi bratt oppover mot Kantebakk og den spennende Ramsåsdalen videre oppover til den flotte utsikten på Ramsåsen. Denne motbakken er bratt men ikke veldig lang. På vinteren bør turen tas denne veien da det er enklere å gå opp de bratte og ofte glatte partiene. Etter en rast på toppen, kan du følge kanten på Ramsåsen på sti som etterhvert går nedover mot Urselva og Risfjellkastet. Etter å ha kommet rundt Ramsåsen følger vi stien på undersiden tilbake til parkeringen ved Jordbru. 

Turen er 7 km lang med gangtid på rundt 2.5 timer. Total turtid vil være ca 3 timer avhengig av forholdene.  Turen er gradert som "Middels" ut fra lengde. Vi går imidlertid i bratt terreng og dette kan gjøre at den kan oppleves som krevende.                                                                                     

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Turen starter ved Jordbru parkeringsplass. Du kjører av Ringeriksveien ved Monter Vøyenenga og følger Horniveien oppover. Hold rett fram og du kommer opp til parkeringen ved Jordbru skytebane.

Annonse