Fugleberg i Vang

Publisert av: DNT Valdres 
Annonse

Om turen

En flott nærtur til et utsiktspunkt med utsikt over Vang. Stigen starter rett ovenfor kommunehuset ved Bøkkegøta, rett bak garasjene til Vangsheimen. Der er det satt opp en liten informasjonstavle om turen. Turen er merket med skilt og hvite merkeklosser. Vi følger Bøkkegøta opp til Ellingbøvegen, krysser denne og går inn på Nordigardsvegen som vi følger i ca 250 meter. Rett etter en lang venstresving tar vi av veien ved skilt merket Fugleberg og oppover i skogen. Vi krysser et gjerde og kommer etterhvert opp til en traktorvei hvor vi tar til høyre. Så følger vi denne traktorveien omkring 400 meter. I en venstresving tar vi av ved skiltet Fugleberg og følger stigen over noen klopper og litt bratt oppover i barskogen. Vel oppe på Fugleberg er det en grillhytte og noen sittebenker, der kan vi ta en pust i bakken. Fra grillhytta er det skiltet til utsiktspunkt, som ligger omkring 50 meter lenger vest.

Selve turen opp er omkring 1,5 km. Vinterstid kan det være lurt og følge veien gjennom boligfeltet vest av startpunktet da det ofte ikke er oppgått spor oppover Bøkkegøta, og ved snøfall så er det heller ikke sikert at det er oppgått spor.

Denne stigen ble mye brukt av gjester på Grindaheim hotel, og det var professor Bye på 30-tallet som var primus motor for å få ryddet stigen, og satt opp en flaggstang og hvilebenk oppe på Fugleberg. Derfor gikk stigen dengang under navnet "Bye-stigen"

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør E16 til Vang sentrum og parker ved kommunehuset, eller banken

Adkomst med offentlig transport

Startpunktet er tilgjenngelig med buss, gå av ved busstopp Grindaheim - da er du helt i nærheten av starten på stigen

Annonse

Publisert av