Topptur på ski opp "P-bakken" bak Haukeliseter fjellstue

Annonse

Om turen

P-bakken har fått sitt navn av personalet på Haukeliseter ettersom denne fjellsiden ikke har et offisielt navn på kartet. P-bakken er en forkortelse for «personal-bakken» og navnet kommer av at så godt som hver dag gjennom hele vinteren er det en eller annen fra personalet som er på vei opp eller ned denne bakken.

Turen starter med å krysse hovedveien bak fjellstuen. Deretter bærer det opp omtrent 150 høydemeter i retning nord. Inntegningen på kartet viser letteste vei til toppen, men det er mulig å ta seg til toppen flere steder langsmed den brede fjellsiden.

Fra toppen finnes det mange muligheter for nedkjøring med forskjellig vanskelighetsgrad. Ønsker du en snill nedkjøring kan du ta deg ned samme vei som du gikk opp. Ønsker du mer spenning kan du stå ned «bekken» øst for der du gikk opp for en smalere og brattere tur. Enda lengre øst finnes det enda flere muligheter, der vanskelighetsgraden er en mellomting av de to første.

P-bakken er en perfekt bakke for deg som vil lufte deg en tur etter sen ankomst fredag ettermiddag, deg som vil trene litt, har en tung søndag eller ønsker en ekstra tur. P-bakken er nok den mest gåtte turen i fjellene rundt Haukeliseter og den har delt ut mye glede opp igjennom årene.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Helårsvei E134 over Haukelifjell

Adkomst med kollektivtransport

Haukeliekspressen har daglige avganger fra Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Haugesund med busstopp på Haukeliseter fjellstue

Annonse