Nesoddtangen til Breivoll gård

Annonse

Om turen

Her kan du følge merket kyststi og få en lang dagstur langs fjorden.

Turen kan også gjennomføres på sykkel, men da med tilpasning til at du følger veiene istedet for å følge små stier langs fjorden.

Turen starter ved fergeterminalen på Nesoddtangen. Følg gangveien langs Tangenveien sørover, etter et par hundre meter tar du veien ned til venstre mot Kalveløkka. Følg Kyststien videre mot sør, den er godt merket helt fram til Blylaget brygge på grensen til Frogn kommune. På veien passerer du idylliske strender, gamle dampskipsbrygger og hyggelig bebyggelse. Stikk gjerne innom kafeen på Hellviktangen for en forfriskning. Ved Blylaget brygge er det slutt på kyststimerkingen, og du må følge veier og umerkede stier videre fram til Breivik. Følg Snekkerveien sørover, den går over i en tydelig sti mellom husene over til en stikkvei, her følger du ny sti opp på vollen og du kommer til Sindingsdammen, en av flere gamle isdammer i dette området. Følg sti på vestsiden av dammen, og du kommer til slutt ned på Skirstadveien, som du følger til venstre opp til Glenneveien. Fortsett sørover ca 400 m og ta til venstre inn Glennestrandveien. Den følger du gjennom spredt bebyggelse, opp bakken og fram til veien tar en nitti graders sving mot vest. Her går en litt utydelig sti øverst i uthogsten mot sør, den følger du til du kommer til en tydelig sti som går ned mot sjøen og Rosestranda. Rett før du er nede følger du stien som krysser bekken til høyre og opp på et platå over Åsabukta. Her er det ganske bratt ned til sjøen, så gå forsiktig! Følg stien sørover, og rett over det første båthuset er det støpt trappetrinn som går ned til stranda. Følg stranda videre forbi flere båthus og et stort hvitt hus, kryss den store gressplenen og følg kjerrevei som munner ut i Kjøyaveien. Den følger du videre ut til Brevikveien. Her tar du til venstre og kommer etter ca 400 m ut til fjorden ved Brevik brygge. Her passer det godt med en rast på en av benkene som er satt opp her. Fra Brevik er det merket sti over til Bonn innerst i Bunnefjorden. Du fortsetter opp Bergabakken, som går over til blåmerket sti oppover mot Knardalveien. Følg blåmerking og skilting mot Bonn. Når du er oppe på Knardalveien tar du mot venstre ned forbi Knardal gård. Rett nedenfor gården tar du til høyre inn Kramsveien. Etter ca 300 m tar du til høyre inn kjerreveien på vestsiden av jordene. Følg skilt og blåmerket sti mot Bonn – ca 2,2 km. Stien går etter hvert ganske bratt nedover gjennom variert skog, det er nokså bløtt enkelte steder. Du passerer jordene til den gamle gården Mien og kommer til slutt ned på den ganske trafikkerte Nesoddveien ved Bonn. Her må du følge bilveien østover mot Fløyspjell og Bekkevold, der du kommer inn på Nessetveien. Følg gang- og sykkelvei nordover mot Nesset, herfra kan du følge skiltet og blåmerket sti gjennom skogen fram til Breivoll gård. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Det er mulig å parkere ved utfartsparkerinen på Nesoddtangen. 

Adkomst med kollektivtransport

Buss eller båt til Nesoddtangen. Buss 570 fra Nesset tilbake til Nesoddtangen, eller buss 505 til Oslo/Drøbak. Se rutetider på entur.no 

Annonse