TiTur21 -  Deilevatnet

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  6,0 km
  4 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mai - okt

Deilevatnet er et av de 10 turmålene som skal besøkes for å fullføre Bergen og Hordaland Turlag sitt turkonsept TiTur21.

Deilevatnet er en pytt/ et vann som ligger litt bortgjemt ikke så langt fra Borgovatnet. Dette er et fint landsskap hvor du kan nyte utsikten underveis. Turen må beskrives som litt krevende pga høyden og kan oppleves litt bratt og gjørmete. Turen er 6 km lang tur/retur og Deilevatnet ligger på 600moh. Det kan anbefales å gå turen når terrenget er tørt.

Du starter turen ved turparkering i Kvamsvegen og følger traktorvei til turskilt som viser vei mot Norhytten. Du følger skilting og stien mot Norhytten. Du går gjennom et myrområde og opp gjennom en skog. Her er det stigning hele veien. Når du er kommet opp i høyden er du på flatafjellet. Her følger du stien videre mot Norhytten. Rett etter at du har passert fire treklopper tar du inn på sti til venstre (hvis du kan se Norhytten har du gått for langt). I krysset er det bart fjell som markerer stien et stykke oppover. Nå går du 1 km på delvis utydelig sti. Det er svak helning oppover rett øst. Etter at du har besteget en fjelltopp vil du nå kunne se ned på vannet som ligger ca. 120 meter ned. 

Du kan gå ned til vannkanten. Det er ingen sti helt ned til vannet. Vegetasjonen består av gress og lyng. Her kan man finne seg noen steiner å sitte på og ta en velfortjent pause og skue over vannet. Her kan du sjekke inn i DNTs SjekkUT-app eller svare på kontrollspørsmålet: Vokser det vannliljer på vannet?

Retur: Ta samme vei tilbake, eller du kan ta en liten avstikker innom Norhytten om du vil.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Med bil fra Bergen kjører du mot Nesttun og tar inn på 580 mot Arna. Når du kommer til Unneland tar du inn til venstre rett etter Shell bensinstasjon. Passér jernbanestasjonen og kjør inn til venstre. Følg veien videre gjennom hele Langedalen og fortsett denne til endes til et kryss. Du skal nå svinge til venstre inn i Kvamsvegen og kjør ca 1,4 km oppover. Etter et langt strekk uten bebyggelse kan du se etter et turskilt og en traktorvei på venstre side av veien. Her kan du parkere på turparkering eller langs veien. Noe begrenset med plasser.   

Adkomst med kollektivtransport

Fra Bergen Jernbanestasjon kan man ta tog til Arna stasjon. Tog går hvert 10 min på hverdager med reisetid på 7-9 min. I helger ca. hver time.

Du må beregne litt under 1 time (3 km) gangtid frem til turens startpunkt.

Fra Arna stasjon går du under jernbanen mot Arna Kirkegård. Følg Lakslia veien med gangbro over elven, videre gå gangvei over veien før rundkjøring og følg denne oppover og over Arnavegen (luftig bro). Når du kommer inn på Mjeldeskleiva følger du denne oppover til du møter Kvamsvegen og ta så inn til høyre. Gå så ca 2 km til turens startpunkt.

Eller du tar en snarvei inn på sti til høyre i den siste svingen rett før elven. (En veldig fin skogstur, kan være noe bløtt). Ta til venstre i stiskille langs elven et godt stykke innover og så over et myrområde med klopper. Følg stien til du møter en grusvei, ta så til venstre. Du kommer nå inn på asfaltvei (Kvamsvegen) Følg denne til høyre ca 150 m. til turens startpunkt.

Annonse