Ti på hjul Nordhordland 2020: Tur 3 - Byngja,

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,1 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Tur 3: Byngja, Nord i Alver kommune på Radøy.

Byngja er et flott friluftsområde som ligger ved Byngjevågen nord på Radøy i Alver kommune. Området byr på badeliv i vann og sjø, muligheter for sjøfiske, kajakkpadling og besøk på dagsturhytta "Sjøbua".

Byngja er lett tilgjengelig og fint opparbeidet av Bergen og Omland Friluftsråd. Det er tilrettelagt med stor parkeringsplass for 23 biler, toalett og bord/benker. Det er gangvei fra parkeringsplassen som har en bredde på ca. 1,2 m. Underlaget er stein og noe gress i det første partiet. For E-rullestol egner turen seg best i tørt vær, man kan da komme til Byngjevågen hvor det er bord, benker og grillplass. Der et ikke tilrettelagt for "hjul" videre utover til neset. 

Det arbeides for at større deler vil bli rullestolvennlig, og at man på sikt kan ha tilpasset gangvei bort til dagsturhytta.

Landskapet er knauser, lyngmark og til dels beitelandskap. Nydelig sted for å nyte solen på dag- og kveldstid.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen følg E39 nordover til Knarvik. Etter Hagelsundbrua, følg skilting til Radøy/Manger. Fra Manger følges fv 5484, ca 8 km. til Kvalheim. Ta av vei til venstre, skiltet Byngja. Parkeringsplasser ved friluftsområdet. Det er mulig å padle eller ro til Bynja/dagsturhytta. Da kan du parkere ved Toskavegen, Bøvågen eller Rossnes.

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss ruteplanlegger

Annonse