Fuglekassestien

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  5,5 km
  1 time, 30 minutter
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

En liten blåmeis plystrer vakkert mens våroppryddningen pågår i huset. Det er voldsom aktivitet nå i de ca. 50 husene som er bygget for henne og de andre beboerne langs stien. Snart skal hun ut for å hente småkvist og mose for å innrede det nyoppussede soverommet. Hun må være nøye og flink, for her er det en hel flokk med små unger som skal vokse opp. Det er bare å håpe det ikke blir for mye bråk fra nabohuset. Det kan lett bli det, når du bor ved siden av Det hvite hus. Men heldigvis har gjøken tatt til fornuft og flyttet ut, han som flakset rundt i sinne til stadighet og twittret mot øst og vest.

Blåmeismor synes de nye naboene er litt fine på det, der de bor med tent elektrisk lys om natten. Skulle ikke overraske henne om de hadde innlagt vann også... Nå som de nye turtelduene Biden/Harris har flyttet inn håper hun i alle fall på mer nattero selv om det er mange turister som vandrer forbi i det de leter etter Boris Johnsen i Downing street 10. Men kanskje de heller må se etter sykkelen hans utenfor det lokale mat- og vinhuset?

Lenger bort i gata ligger det fortsatt snø på taket. Det er kanskje ikke så rart, siden det er DNT hytta Høgevarde hvor skituristene fortsatt ikke har gitt seg for vinteren. Det skal bli koselig når våren tar ordentlig tak og hele stien flagger for 17. mai.

Langs fuglestien kan du la fantasien løpe og la barna få en morsom innføring i naturens undere. Det er Stein Inge Lunde som er opphavsmann og stiens snekker. Han har fått grunneiernes tillatelse til å sette de opp. Fuglekassene er til dels forseggjorte og er solid bygget. De har fått takpapp, blitt malt opp, fått vinduer og ikke minst fått noen morsomme tekster.

Stien ligger i nærheten av Maxbo Ilebrekke. Det kan være et utgangspunkt, eller du kan gjøre som oss å gå fra Ringshaug ungdomsskole og ta en lengre runde rundt i skogsområdet. Turen er flat og lett å gå.

Denne turen kan du starte fra flere steder, etter som hvor langt du vil gå. Vårt forslag går ut på å parkere ved Ringshaug ungdomsskole. Annet godt startsted, om du ikke ønsker å gå så langt, er Maxbo Ilebrekke.

Gå nordover fra skolen langs sykkelstien mot skogen og opp mot Ilebrekke. Når husrekken slutter vil du på toppen av bakken få en sti inn til høyre. Følg denne og kryss Åsgårdstrandsveien ved gangfeltet. Her begynner Fuglekassestien. Etter 100m skal du ta skogsveien til venstre. Du har kanskje oppdget de første kassene allerede? Gå sakte og få med deg fuglekassene som står i trærne rundt om.

Du skal passere Ilebrekkeveien og etter en kort distanse komme ut ved en gård og fortsette over jordet. Pass på når du krysser en treningsbane for hester! Selv om husene underveis på fuglekassestien er små, er hestene fortsatt store. 

I enden av fuglekassestien kommer du ut på Ingrids vei. Fortsett over Åsgårdstrandsveien og rett videre på Kvistveien. Når veien svinger går du rett frem og følger stiene inn i skogen, rundt Bekketjønnmyra og tilbake til ungdomsskolen.

Ha en vakker tur gjennom skogen og husk å se deg nøye om så du får med deg fulekassene og alt livet der.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør til Ringshaug ungdomsskole. Her er det god parkering. Du kan også velge Maxbo Ilebrekke om du ønsker en kortere tur. 

Adkomst med kollektivtransport

Buss 01 Tønsberg-Åsgårdstrand-Horten til Maxbo Ilebrekke

Annonse