3 dagers rundtur i Jotunheimen fra Fondsbu

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  45,4 km
  3 dager
  Rundtur
 • Sesong
  Jul - sep

Denne turen passer perfekt for deg som vil oppleve majestetiske Jotunheimen på en helg. Langs stien kan du beundre spektaktulære topper, dype daler og de vakre vannene Gjende og Bygdin. 

Dag 1 Fondsbu - Olavsbu

Avstand: 13,8 km

Starter du fra Fondsbu ved Eidsbugarden er du allerede langt inne i Jotunheimen. Etter en hyggelig overnatting her tar du fatt på turen mot Olavsbu. Fra de grønne fjellsidene ved Bygdin bærer det oppover i skikkelig høyfjell, stien kommer opp i 1 600 moh. Bruk hele dagen, for her er det nok av motbakker og ur, men du verden for et majestetisk landskap du vandrer gjennom, med utsikttil topper og tinder så langt øye rekker. Vel framme på Olavsbu kan du nyte et velsmak- ende måltid laget av mat fra proviantlageret. 

Se detaljert rutebeskrivelse 

Dag 2 Olavsbu - Gjendebu

Avstand: 15,7 km

Dagen etter går turen ned til Gjendebu, hvor utsynet utover Gjende er verdt hele denne etappen. Stien passerer flere vann og går i jevn høyde og lett steinete terreng gjennom Rauddalen.

Se detaljert rutebeskrivelse 

Dag 3 Gjendebu - Fondsbu

Avstand: 16 km

Siste dag går du tilbake til Fondsbu, med kryssing av den strie elva Høystakka (på bro!) som et av høydepunktene. Stien går over to helårsbruer over Storåe og forbi stidelet til Torfinnsbu og videre opp Veslådalen. Etterhvert får du øye på Bydin og da går stien bratt ned til vannet, og videre langs bredden frem til Fondsbu. 

Se detaljert rutebeskrivelse 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fondsbu ligger ved enden av fv. 252 og det er mulig å kjøre helt frem til hytta. 

Adkomst med kollektivtransport

Det går daglig bussrute om sommeren (til ca. 15 september) fra Oslo og Årdal til Tyin og videre til Fondsbu. Hytta kan også nås med buss til Bygdin og båt videre over Bygdin inn til Fondsbu.

Annonse