Rundtur Rognlia- Langebru- Guriby

Publisert av: Bærum Turlag 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,8 km
  3 timer, 30 minutter
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

Denne turen kan følges hele året men beskrivelsen angir en vinter- og påsketur på truger. Turen starter ved busstopp ved Guriby - alternativt ved vegbom ved Øvre Johnsrud i Lommedalen.

Vi starter vandringen langs skogsbilvei bratt oppover mot Rognlia. Vi følger den gamle hovedveien til Bergen, kalt Kongeveien, som ble anlagt fra Johnsrud i Lommedalen over Krokskogen til Krokkleiva og Sundvolden. Etter rundt 2,5 km kommer vi til et vegkryss og holder til venstre og følger skiltet til Rognlia. Kongeveien som tar av til høyre går videre til Langebru.

Etter ca 4 km er vi oppe på flatene ved Rognlia. Der forlater vi skogsbilveien og tar på truger når føret krevet det. Vi følger blåmerket sti - de første par hundre meterne på utsiden av gjerdet til Rognlia gård. Etter i underkant av 2 km krysser vi Kongeveien like ved Langebru. De som vil avslutte stien der, kan snu nedover til høyre og vil snart være tilbake til veikrysset og kan fortsette tilbake til utgangspunktet.

De som vil gå mer i terrenget kan sikte seg inn på stien som tar av østover til Langebrubekken og etterhvert bratt nedover mot Lomma og skogsbilvegen. Da har vi gått ca 4 km på sti. Nede på vegen tar vi til høyre og følger denne ca 3 km tilbake til Guriby.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Utfartsparkering ved Guriby

Adkomst med offentlig transport

Buss fra Sandvika til/fra Guriby

Annonse

Publisert av