Holtnesdalen naturreservat med små barn

Annonse

Om turen

Holtnesdalen naturreservat er kanskje Norges vakreste eventyrskog for barn, og et absolutt must i april og mai når hvitveisen blomstrer og fuglene fyller skogen med sang.

Barna elsker å balansere på plankestier, trampe på trollet under brua, bestige de bratte trappene, og klamre seg til tau ned fjellskrenten. Naturen er magisk med en dyp og frodig ravine, høye skarpe fjellvegger, smale stier, og vill og vakker regnskog.

Et eventyrlig mekka for små og store eventyrere.

Den blåmerkede rundturen i selve reservatet er på fire kilometer, og med jakt på både krokodiller, bjørner og indianere kan du regne med at hele turen tar 2-3 timer. I hvert fall om barna er under 4 år. Om du ønsker en litt kortere opplevelse, anbefaler jeg deg å holde deg på vestsiden av dalen og heller gå den veien tur retur for å unngå bratte, og til dels krevende skrenter å klatre i. Og da kan du selvsagt velge å snu når du vil.

Rundturen er merket med små skilt i trærne, og på noen steder må du følge godt med for å ikke overse skiltet. Det gjelder spesielt på østsiden av dalen, der du på et tidspunkt skal klatre ned er par meter i en skrent, i stedet for å fortsette rett frem. Også helt nord, nederst i dalen, skal du krysse elven over en bro, og ikke ta til høyre opp mot Holmsbu billedgalleri. Da går du eventuelt ut av selve dalen.

Tekst fra Kaja Høgås sin bok Barnas turfavoritter på Hurumhalvøya.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Holmsbu følger du Rødtangveien til Isrenna

Eller P Støa, ved Holmsbu billedgalleri.

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Støa

Annonse