Skistua - Kudalen - Storheia

Annonse

Om turen

Søndagsturen 2021 - Tur 10:

Så har vi kommet til Søndagsturens lengste turforslag, men til gjengjeld går den innom Bymarkas flotteste turområder! Turen starter ved Skistua og går rundt Vintervannet. Videre følger man stien på vestsiden av Gråkallen til merkingen går mot Svahylla og Gamle Bynesvei.

Turen går et godt stykke langs Gamle Bynesvei før den svinger ned i Kudalen. I bunn av Kudalen er det tøffe stigninger opp mot Elgsethytta hvor det er godt egnet for en rast. Om man syns turen er i lengste laget er det mulig å følge veien tilbake til Skistua, evt. gå inn til Elgsethytta og ta siste halvdel via heiene.

Fra Elgsethytta følger merkene stien inn til Bosbergheia og videre til toppen av Storheia. Fra Storheia går turen videre rundt sør- og østenden av Kvistningen. Deretter går det en svak sti over myra til toppen av Rundheia. På Rundheia kan man nyte et flott utsikt over «Heiene» med Kvistningen rett under seg, eller mot Gråkallen fra andre siden.

Fra Rundheia går man ned på Storheiastien og følger siste del av ruta på veien som går mellom Henriksåsen og Elgsethytta.

Rundheia er Til Topps-turmål denne sommeren!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Bil til Skistua. Parkering på P-plass Skistua, Litj-Gråkallen og Henriksåsen. 

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Skistua. 

Annonse