Rundt Osen (Lysebotn)

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,0 km
  1 time
  Rundtur
 • Sesong
  Mar - nov

Rundt osen til Lyseelva er en kort nærtur i Lysebotn, men som likevel byr på spektakulære syn - helt fra bunnen av Lysefjorden med sine steile fjellsider, langs steinstranda hvor fjorden møter dalbunnen og gjennom krattskog til en foss som endrer karakter fra dag til dag.

Dette er en rundtur som kan startes fra flere steder. Dersom en starter ved kaien, kan en for eksempel velge å gå sørover langs stranda. Steinstranda er et vakkert sted for piknik og bading! En kan fortsette turen videre rundt elvemunningen og oppver på en liten sti mellom Lyseelva og campingplassen. Ved parkeringplassen til campingen møter stien veien og ei bro over Lyseelva. Kryss broa og følg veien som går inn til Tjodan kraftverk. Herfra går en smal sti nedover på andre siden av Lyseelva gjennom busk og krattskog og nesten helt ut til fjorden hvor en kan betrakte fossen i all sin prakt. Følg samme sti tilbake og Lysevegen tilbake til Lysefjorden Turisthytte/kaien hvor turen startet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med ferje eller hurtigbåt fra Stavanger, Songesand, Forsand eller Lauvvik (se båtruter i lenken 'Transportinfo'), eller med bil over fjellet fra Øvre Sirdal: fra Sinnes/Suleskard, videre på Fv986/Fv500 over Lyseheia til Lysebotn.

Adkomst med offentlig transport

Buss fra Sandnes til Lauvvik og båt videre til Lysebotn. Se mer info i lenken 'Transportinfo'.

Annonse