Rundt Osen (Lysebotn)

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,9 km
  1 time
  Rundtur
 • Sesong
  Mar - nov

Rundt osen til Lyseelva er en kort nærtur i Lysebotn, men som likevel byr på spektakulære syn - helt fra bunnen av Lysefjorden med sine steile fjellsider, langs steinstranda hvor fjorden møter dalbunnen og gjennom krattskog til en foss som endrer karakter fra dag til dag.

Dette er en rundtur som kan startes fra flere steder. Dersom en starter ved kaien, kan en for eksempel velge å gå sørover langs stranda. Steinstranda er et vakkert sted for piknik og bading! En kan fortsette turen videre rundt elvemunningen og oppver på en liten sti mellom Lyseelva og campingplassen. Ved parkeringplassen til campingen møter stien veien og ei stor bro tar deg trygt over Lyseelva. Kryss broa og følg merket sti langs nedover på andre siden av Lyseelva. Dette er en fin liten sti gjennom busk og krattskog som tar deg nesten helt ut til fjorden hvor en kan betrakte fossen i all sin prakt! Følg stien tilbake og ta om ønskelig en liten variasjon ved å følge sti til Tjodan Kraftverk og derfra tilbake over broa du krysset tidligere, og tilbake til Lysefjorden Turisthytte/kaien hvor turen startet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Med ferje eller hurtigbåt fra Lauvvik, Forsand eller Songesand (se båtruter i lenken 'Transportinfo'), eller med bil over fjellet fra Øvre Sirdal: fra Sinnes/Suleskard, videre på Fv986/Fv500 over Lyseheia til Lysebotn.

Adkomst med kollektivtransport

Buss fra Sandnes til Lauvvik og båt videre til Lysebotn. Se mer info i lenken 'Transportinfo'.

Annonse