Fjordsyn - tur til dagsturhytta i Vaksdal kommune

Annonse

Om turen

Dagsturhytta Fjordsyn ligger ved fyrlkta på Tettaneset på Stanghelle i Vaksdal kommune. Fra hytta er det nydelig utsikt til Osterøy, Veafjorden og Sørfjorden. Det er mulig å komme sjøvegen til dagsturhytta.

Hytta har en liten vedovn, bibliotek med nynorske barnebøker og sittebenker inne og utenfor. Her er det fint å spise matpakken og ta en god pust i bakken. Det er ikke lov å overnatte på hytta. Forlat hytta slik du ønsker å finne den, ren og pen. Ta med deg søppel, flasker osv. hjem igjen. Det er ikke tilgang på vann. Det må du selv ta med. 

Ta kontakt med Vaksdal kommune ved spørsmål og tilbakemelding på hytta.

Turbeskrivelse:

Turen starter ved Agnavika (Agnavikjæ). Et friluftsområde som er opparbeidet av Bergen og Omland Friluftsråd. Det ligger sentralt på Stanghelle. Etter broen ved boligområde, er Agnavika ned til venstre ved sjøen. Området er synlig fra E16. De første 80 meterne av turen går på vei. Deretter god sti i lett kupert terreng gjennom skog og berg utover til Tettaneset. Terrenget er lettgått og turen til dagsturhytta er en fin familietur. På Tettaneset finner du både dagsturhytta og fine svaberg. Har du skikkelig flaks kanskje du finner spor etter vikinggraver også! Deler av turen kan være noe fuktig ved mye nedbør, så det anbefales gode sko. 

Retur samme vei, eller via Åsen. Det er litt lenger og krevende. Beregn noe mer tid om du velger å ta rundturen. 

Ønsker du å komme sjøvegen er det mulig. Stanghelle Idrettslag har kajakk til leie. Se lenke. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen, følg E16 nordover til Åsane og videre mot Voss. Ved Stanghelle ta av, kjør til venstre over broa og ned til friluftsområdet Agnavikjæ. Det er også mulig å parkere ved kommunal parkeringsplass ved E16, eller ved ballbanen i Åslia. 

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss og Vy. 

Annonse