Utsiktstur til Gyrihaugen fra Damtjern

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,1 km
  2 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mai - okt

Denne turen tar deg til Gyrihaugen, en av de høyeste toppene på Krokskogen med en enestående utsikt. Her er det bare å ta med seg sitteunderlag, mat og drikke å nyte en unik utsikt over Ringerike. 

Turen starter fra parkeringsplassen langs Stubbdalveien. Herfra går det flere blåmerkede stier, følg skilting mot Gyrihaugen. De første kilometerne går i brattere terreng opp Klantefjell, gjennom vakker barskog og mellom trærne kan skimte en flott utsikt. 

Etterhvert flater stien ut og terrenget blir mer lettgått. Stien er godt merket og tydelig i terrenget. Etter du har passert Gyrihaugsetra begynner turen opp mot selve Gyrihaugen. Ta deg god tid da det er flere bratte partier. 

Når du kommer opp på toppen er det bare å slå seg ned og nyte den fantastiske utsikten. 

Herfra er det også kort vei ned til Mørkgonga. Følg stien fra toppen, enten bratt ned på vestsiden, eller følg stien som går mot Skardet, og ta av til høyre etter ca 600 m og følg stien på sørsiden av Migartjern til Mørkgonga.

Retur kan du da gå utenom toppen, på vestsiden av Migartjern og Gyrihaugen, for så å møte stien tilbake til Damtjern/ Stubbdal. Vil du ha en lang tur kan du også velge å gå stien opp om Løvlia, for deretter å følge grusveien ned igjen mot Stubbdal.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Følg E16 frem til Sundvollen og ta av ved Sundvollen hotell. Følg skilting videre mot Åsa og ta av når du kommer til krysset med skilt opp til Damtjern. Veien opp til Damtjern er bratt, hullete og har flere krappe svinger. Så kjør forsiktig.

Annonse