En runde i Lillomarka naturreservat

Annonse

Om turen

Rundturen begynner og slutter på Solemskogen. Der går en skogsvei innover i skogen som følges et stykke før en sti velges som går over åsen til Hadelandsveien. Hadelandsveien går opp mot Revlikollen men ikke til toppen av åsen. Det går av en sti som følges litt, til man har kommet inn i Lillomarka naturreservat. Lillomarka naturreservat er fin skog med preg av eventyrskog og gammalskog. Gammalskogen vises tydlig på Slengfehøgda og i Grytedalen med myrpreget terreng og bratte åssider hvor nåletrærne klamrer seg fast. Terrenget på turen er stedvis bratt og vilt, med steiner på og utenfor stien.

Fra Grytedalen følges en sti i et bratt og vilt terreng opp til Grytlihøgda, som følges langs med høydedraget. Flere steder langs Grytlihøgda er det utsikt mot Slengfehøgda og krokete furutrær som har stått der i lang tid. Fra Grytlihøgda går stien ned til Store Gryta, et tjern nede i Grytedalen. Store Gryta renner ut i Maridalsvannet og er dermen klasifisert som drikkevannskilde for Oslo kommune. Stien går langs med Store Gryta til bekkeutløpet og videre derfra på skogsvei tilbake til parkeringsplassen og busstoppet på Solemskogen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Stor parkeringsplass på Solemskogen. Parkeringsplassen har en tidsbegrensning på. 48 timer. Parkeringsbestemmelser for Oslo kommune er gjeldene.

Adkomst med kollektivtransport

Bussrute 56 kjører daglig mange turer til og fra Solemskogen.

Annonse