Vassfjellet

Annonse

Om turen

Søndagsturen 2021 - Tur 6:

Turforslaget i Vassfjellmarka er en av flere nye Søndagsturer denne sommeren og er med på å sparke i gang høsten i Trondhjems Skiklub.

Turen i Vassfjellet er et samarbeid mellom Klæbu IL og Skiklubben. Løypa som blir merket denne helga er for mange kjent som «kort løype» under Vassfjellet Rundt som arrangeres siste helga i august. Mye av turen går på skogsbilveier og godt etablerte stier, men man kommer også innom et kort myrstrekke. Naturlig nok er turen preget av en del høydemeter første halvdel, deretter lettere terreng siste del.

Turen går fra Tanem skole og følger skogsveier og tørre stier forbi Forsetvollen og forbi Svartåsen. Rett før man kommer til Vassfjellet Skisenter tar man av en sti som går opp til myrene ved Steinslettåsen. Her står man på underside av Tortberga og ser opp mot Vassfjellmasta.

På vei ned følger fra turens høyeste punkt går stiene i kupert terreng nedover, før man etter hvert kommer inn på en skogsvei. Om man ønsker en litt kortere tur kan man ta av veien som går parallelt med Grasmyrbakken, eller ta hele turen rundt som følger sti rett ned til Tanem skole.

Hvis man er ekstra sprek på denne turen kan man ta turen oppom toppen på Vassfjellet som er Til Topps-turmål denne sommeren!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkeringsmuligheter ved Tanem skole. 

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Klæbu, nr. 72

Annonse