Fra Granavollen til Sølvsberget

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 9,0 km
  • 1 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 414 høydemeter totalt

Turen går fra Granavollen via Gran Prestegårdshage, gjennom småkupert terreng på stier og gutuer, deretter stigende på traktorveg opp til toppen av Sølvsberget.

Følg skiltingen fra kirkevangen ned Pilgutua mot Steinhuset. Stien tar av fra veien og går igjennom Gran Prestegårdshage. Utgangen fra hagen finner du i det nordvestre hjørnet, like ved stabburet på prestegården. Herfra går det sti videre gjennom havninger, der det innimellom er mulig å treffe på beitedyr. Videre langs gamle gutuer, krysser Fortenveien og fortsetter forbi Lundegårdene. Ved restene av «Storgrana» - som måtte gi tapt under orkanen Dagmar tar veien av til høyre, mot Sølvsberget. Den fortsetter så langs traktorveg opp til toppen av Sølvsberget. Herfra er det vid utsikt på flere punkter. Det er spor etter en gammel bygdeborg. På toppen er det både krakker og toalett. Fra det nordligste toppunktet flott utsikt nord- og vestover.

Tips: Før du starter, ta en runde rundt på Granavollen, se de to Søsterkirkene, runesteinen, Vinjegrava, Glasslåven og Telthuset.

Adkomst med egen bil

Bil til Granavollen. Parkering bak Kommunehuset.

Annonse