Kajakktur ved Møvik - vest i  Øygarden

Legg til huskeliste
Annonse
  • Svært krevende padletur
  • 17,3 km
  • 6 t
  • Rundtur
  • 3 høydemeter totalt
  • Sesong: Apr - okt

Helt vest i Øygarden med Nordsjøen som nærmeste nabo, ligger mange padleperler og venter. Her kan du padle i beskyttet farvann eller sette kursen ut i storhavet. Padleeldorado både for nybegynnere og de med lang fartstid i kajakken!

Møvik kai regnes som hjertet i Øygarden som utgangspunkt for flotte kajakkturer. Herfra kan du padle ut i havet eller holde deg innaskjærs om du ønsker det. Området er unikt med mange flotte teltplasser eller besøk til kystledhytter. De mest besøkte padlemålene er Langøy kystkultursenter, «nullmeteroverhavet»-kabinene i Ånesvika eller Duøyna, BOF sine hytteanlegg på Hissøyna, eller turer rundt Algrøyna eller Syltøy. De mest erfarne kan prøve seg på Løno eller rundt Hissøyna i stille sjø. Vårt turforslag viser en rundtur til flere av disse turmålene. Ca. 15 km. Alle må vurdere værforholdene nøye og tilpasse turen deretter. Turforslaget som er inntegnet er en krevende tur. Turen kan legges i litt smulere farvann med på padle på sørsiden av Store Narøyna og via Duøyna til haven sør på Hissøyna. Alternativt padle direkte fra Duøyna til havnen nord på Hissøyna inn Keila. Både turen rundt Hissøyna eller fra Hissøyna til Ånesvik må kun padles i godt vær. 

God parkering og flytebrygge på Møvik.

Sikkerhet på tur i kajakk.

Sikkerhet er viktig når du legger ut på kajakktur. Forholdene på sjøen skifter fort. Deler av en rute kan gå greit å padle, andre deler kan by på utfordringer. Er man uerfaren bør man begynne i smule farvann hvor man er beskyttet fra havet, større fjorder osv. Vindretning, avdrift, bølgehøyde, type kajakk og erfaring er alle viktige faktorer for hvordan en må planlegge padleturen. Noe av det viktigste for å øke sikkerheten med padling, som med annet friluftsliv, er å drive aktiviteten sammen med andre. Når to eller flere er på tur, øker sikkerheten betydelig. Og det blir mye mer sosialt!

Av bekledning anbefales tørr- eller våtdrakt, alternativt ull og vind/vanntett. Temperaturen i vannet er ofte lav selv om været er fint. Padlevest er obligatorisk. Ha gjerne med pumpe, slepeline, navigasjonsutstyr og lykt. I vanntette poser tar du med ekstra skift, drikke/mat, førstehjelpsutstyr og telefon. En enslig kajakk er liten på sjøen. Ta hensyn til dette ved båttrafikk og krysninger.

Er du usikker på dine kajakkferdigheter og valg av tur? Bergen og Hordaland Turlag, Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) og Friluftsrådet Vest har mye god informasjon. Det arrangeres sikkerhetskurs og kajakkturer i hele fylket. Flere firma/klubber har også kajakker til utleie. Prøv gjerne ut før du kjøper selv. Boka «Padleturer i Bergensområdet», UT.no og lenker her gir deg utfyllende informasjon for en trygg og fin kajakktur. God tur!

Adkomst med egen bil

Fra Bergen følg Rv555 vestover mot Straume. Etter Kolltveittunnelen ta til venstre mot Fjell. Ved Fjell ta til høyre skiltet Møvik. Parkeringsplasser ved flytebryggen på Møvik. 

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss. 

Annonse