Kajakktur - Godøysund og Solstråleøya på Tysnes

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Padletur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  15,6 km
  4 timer
  Rundtur
 • Sesong
  Apr - nov

Nordsiden av Tysnes er kjent for mange idylliske øyer, holmer og skjær. Her er det bare å finne fram kajakken og legge ut på tur.

Kanskje kan øyen med det flotte navnet, Solstråleøya, være turmålet? Startsted kan være rett ved fergeleie på Våge eller i området ved det tidligere hotellanlegget på Godøysund. Området gir padling blant skogkledde øyer og gjennom trange kanaler. Lunt og beskyttet området, men kan bli noe sjø over fra Våge. Området egner seg for lite erfarne padlere, siden det er så beskyttet, samtidig som erfarne padlere kan trekke lengre ut i Bjørnafjorden. Solstråleøya er ei frodig øy. Flott teltplass i øst. Gamle spaserveier og rester etter tidligere hus.

Sikkerhet på tur i kajakk.

Sikkerhet er viktig når du legger ut på kajakktur. Forholdene på sjøen skifter fort. Deler av en rute kan gå greit å padle, andre deler kan by på utfordringer. Er man uerfaren bør man begynne i smule farvann hvor man er beskyttet fra havet, større fjorder osv. Vindretning, avdrift, bølgehøyde, type kajakk og erfaring er alle viktige faktorer for hvordan en må planlegge padleturen. Noe av det viktigste for å øke sikkerheten med padling, som med annet friluftsliv, er å drive aktiviteten sammen med andre. Når to eller flere er på tur, øker sikkerheten betydelig. Og det blir mye mer sosialt!

Av bekledning anbefales tørr- eller våtdrakt, alternativt ull og vind/vanntett. Temperaturen i vannet er ofte lav selv om været er fint. Padlevest er obligatorisk. Ha gjerne med pumpe, slepeline, navigasjonsutstyr og lykt. I vanntette poser tar du med ekstra skift, drikke/mat, førstehjelpsutstyr og telefon. En enslig kajakk er liten på sjøen. Ta hensyn til dette ved båttrafikk og krysninger.

Er du usikker på dine kajakkferdigheter og valg av tur? Bergen og Hordaland Turlag, Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) og Friluftsrådet Vest har mye god informasjon. Det arrangeres sikkerhetskurs og kajakkturer i hele fylket. Flere firma/klubber har også kajakker til utleie. Prøv gjerne ut før du kjøper selv. Boka «Padleturer i Bergensområdet», UT.no og lenker her gir deg utfyllende informasjon for en trygg og fin kajakktur. God tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen, følg E39 sørover mot Os. Før Os ta av mot Halhjem. Ferge fra Halhjem til Våge. Parkering og mulighet for utsetting av kajakk flere steder i området. 

Ved start Godøysund, følg veien fra Våge nordøstover i ca 5 km. Mulighet for parkering og sjøsetting av kajakk. 

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss

Annonse