Vardberg i Egersund

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,9 km
  30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Vardberg er en fjelltopp i Eigersund kommune. Den har en høyde på 125 meter over havet. På toppen har en flott utsikt over byen og innseilingen til Egersund havn.

Vår tur startet fra Egersund togstasjon, men først i sentrum i krysset Hammers gate/Aarstadveien møter en på det første skiltet som viser vei til Vardberg (eller Varberg som det også skrives). Det er godt skiltet videre, og dessuten lett å finne veien om en løfter hodet og ser den store telemasten som rager på det høyeste punktet. Opp dit skal vi.

Det går oppover i Egersunds gater, men turen er ikke lang før skilt viser vei til siste etappe opp. I dette krysset kan en også velge å ta en avstikker på 200 meter til helleristninger fra yngre bronsealder. Vel verd et besøk, men vi holder oss til opprinnelig plan og går siste bakken opp. Her er også en stor parkeringsplass for dem som ikke vil gå turen helt fra sentrum.

Utsikten er upåklagelig. En ser hele byen, innseilingen og distriktet rundt. Vil en gå nærmere i detalj, står det en kikkert til disposisjon. Informative tavler forteller også om de dramatiske krigsdagene på slutten av andre verdenskrig som fant sted i og rundt Egersunds havn.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Stor parkeringsplass for foten av Varberg.

Adkomst med kollektivtransport

Ta toget fra hvor du vil og gå av på Egersund stasjon. 15 min. å gå inn til sentrum og skilt som viser vei til toppen. 

Annonse