Midgardsormen i Frøylandsvatnet

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,9 km
  1 time, 30 minutter
  Rundtur
 • Sesong
  Hele året

Den flotte brua som knytter sammen Kleppsiden til Njåskogen ble bygget på initiativ fra Brynes vel i 2016. Karakteristisk nok fikk den navnet Midgardsormen der den snor seg over Frøylandsvatnet. Brua er 2 meter bred og 230 meter lang og et flott skue.

Vår tur starter fra Klepp stasjon. Vi følger Frøylandsvatnet i sørlig retning på godt opparbeidet turvei langs vatnet. Vil en ta en ekstra sløyfe før en når Midgardsormen, er det bare å svinge ut på Gunnarsberget. Her er et fint stinett som knyttes sammen med turveien langs vatnet.

Ved byggingen av brua ble Frøylandsvatnet som turområde enda mer tilgjengelig for turfolket. Brua knytter sammen Sandtangen og turstiene på vestsiden med Njåskogen på østsiden. Ved bruas begynnelse på Kleppsiden kan en da velge å gå rett fram til Bryne via Sandtangen, eller krysse over og gå inn på det mangfoldige stinettet som er å finne i Njåskogen. Vi valgte det siste alternativet, og tok en runde litt på turvei og litt på skogsstier før vi krysset over brua på tilbakeveien til Klepp stasjon.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør Rv 44 til Kleppe og ta Stasjonsvegen ned til Klepp stasjon. Gode parkeringsmuligheter.

Adkomst med kollektivtransport

Ta toget fra hvor du vil og gå av ved Klepp stasjon.

Annonse