4 dagers rundtur vest på Hardangervidda

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  97,0 km
  4 dager
  Rundtur
 • Sesong
  Jul - okt

Dette er en fin og lett hytte til hytte tur vest på Hardangervidda. Turen går over Hardangerviddas flateste partier og ikke minst forbi områdets store "veiviser" Hårteigen. 

Dag 1 Tinnhølen-Sandhaug

Avstand: 14 km

Fra parkeringsplassen går turen i nydelig og lettgått terreng inn til Sandhaug. Det er en fryd å gå på Hardangervidda, og her får du virkelig følelsen av å være midt på vidda fra første steg. Vel framme står vertskapet på hytta og tar deg i mot. 

Mer informasjon om ruten 

Dag 2 Sandhaug - Litlos 1.206 moh

Avstand: 24 km

Etter en real vidda-frokost byr dagen på den lange og fantastisk flotte turen over til Litlos. Her begynner du etterhvert å ane vestviddas ville formasjoner, og med Hårteigen som en majestetisk veiviser er dette en flott etappe.

Mer informasjon om ruten 

Dag 3 Litlos - Hadlaskard via Hårteigen (1.690 moh)

Avstand: 24 km

Fra Litlos dagens etappe mot selvbetjeningshytta Hadlaskard. Denne strekningen er spennende å gå, og i dag kan du ta på Hårteigen. Er forholdene og topplysten til stede, er det fullt mulig å komme seg til topps på Hårteigen. Det er ikke T-rute opp, og det er en luftig tur. Samtidig er turen morsom og spennende for de som liker små, spenstige toppturer.

Hadlaskard er en perle på vidda og de besøkende får raskt denne selvbetjeningshytta som favoritt.

Mer informasjon om ruten 

Dag 4 Hadlaskard - Sandhaug,

Avstand: 23 km

Etter en natt og morgen på Hadlaskard. Starter på etappen som slutter rundturen. Sandhaug ligger øst, og det er bare å nyte denne etappen, som etterhvert går på nordsiden av Nordmannslågen. 

Mer informasjon om ruten 

Dag 5 Sandhaug - Tinnhølen

Avstand: 14 km

Idag skal du "kun" gå ca 14 km tilbake til parkeringsplassen med Tinnhølen

Mer informasjon om ruten 

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg riksvei 7 til Geilo og videre mot Eidsfjord. Ved Tråastølen tar du av mot Tinnhølen og parkerer på parkeringsplassen. 

Annonse