Mjåvassknuten fra Mydland

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  0,3 km
  6 timer, 30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mai - okt

Umerket sti. Start fra parkeringsplass (avgift) ved vintercampingen på Mydaland. Følg trasen til skiløypa opp fra Mydland, opp Mydlands brekka og innover myrene inn mot Mydalandsvatnet og inn til hytta til Egersund skiforening, 2,4 km. 

Videre på skitraseen opp fra hytta og ned på en våt myr som krysses. Etter 3,2 km krysser brua mellom Hestvatn og Mydalandsvatnet. Stien går videre over Nystøl og opp i lia langs en bekk til et lite tjern, 4,6 km. Her svinger stien til høyre og følger myrene inn i dalane frem mot Fannafjellvatnet. Nedstigning mot vannet kan være vanskelig å finne, men hold høyden i lia vest for vannet så går det greit. Ned i Fanafjellegå, 5,8 km, er det rester av en støl. 

Følg stien vider opp bratt skråning, opp på denne følges myrene inn mot et tjern på 722 moh. Ta av til venstre opp søkket og et lite skar frem til et nytt tjern. Hold til høyre for tjernet og opp på kanten, følg ryggen frem til stien som kommer opp fra Hovland, 7,1 km. Herfra følges merkinga til toppen av Mjåvassknuten 843 moh., 7,3 km.

Samme vei tilbake. 

Kart: Turkart Egersund.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Start fra parkeringsplass (avgift) ved vintercampingen på Mydland.

Annonse