Litlefjellet

Publisert av: DNT Romsdal 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  0,8 km
  30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mai - okt

Den turen i Romsdalen som gir aller mest utsikt for minst innsats!

Litlefjellet er en flott light-versjon av Romsdalseggen. Dette er en familievennlig tur, selv for små barn, da det kun tar 20 – 30 minutter fra parkeringsplassen å gå opp til toppen av Litlefjellet. Her får du ekstremt mye utsikt for lite strev. Et fantastisk skue over til Trollveggen og Trolltindene, Åndalsnes og Romsdalsfjorden. Nedi dalen slynger Raumabanen seg langs vakre Rauma elv. Bak deg ruver de mektige Vengetindene, og like ved siden av deg kan du se opp til toppen av Romsdalshorn. Det er flere fine tjern på toppen som innbyr til lek, og en helt fantastisk utsikt over mot Trollveggen, Vengetindene og Romsdalshorn. Man ser også opp mot Blånebba som er en del av den populære Romsdalseggen.

Ikke uten grunn at Arne Næss Sr. uttalte ordene «Aldri har mennesket fått så mye for så lite!» når han en gang stod på toppen av Litlefjellet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Isfjorden følg skilt til Liabygda og videre til Venjedalen (bomvei med kortbetaling). Kjør forbi Venjesdalssetra på grusvei som slynger seg litt bratt oppover i terrenget, og videre innover mot Romsdalshornet. Starten av turen er innerst i Vengedalen, en kilometer etter å ha passert Vengedalsvatnet.

Adkomst med offentlig transport

Ingen kollektivtransport.

Annonse

Publisert av