Ryten og Kvalvika

Legg til huskeliste
Annonse

Ryten og Kvalvika er to av Lofotens mest populære turmål. De ligger på Fredvang på Moskenesøya. Fra Ryten har du en fantastisk utsikt over Kvalvika og storhavet, mens selve Kvalvika byr på sandstrand og azurblått hav.

Parkerer du på skolen går du veien mot Innersand. Det finnes også en parkeringsplass på Innersand (100 kr/bil/bobil). Parkerer du her blir det 2 km kortere å gå. 

Stien mot Ryten og Kvalvika starter på Innersand. Første del av turen går på en godt tilrettelagt sti (klopping), før stien stiger opp mot Einangen. Herfra blir turen litt brattere og mer krevende opp til Skjettendikan. Her venter et kort flatere parti før turen igjen går oppover mot toppen på 543 moh. Mange velger å stoppe ved den ikoniske foto-stein rett under toppen, da utsikten mot Kvalvika er best herfra.

På vei ned igjen, er det mulig å svinge ned i Kvalvika. Da dreier du mot vest ved Skjettendikan, forbi Forsvatnet og ned lia til Kvalvika. Fra Kvalvika har du to muligheter. Enten må du gå opp igjen til Forsvatnet og samme vei tilbake til parkering. Det annet alternativ er å gå over til Torsfjorden og ta skyttelbussen tilbake til parkeringen (alternativt gå 3,1 km langs veien)

Hverken stien til Ryten og Kvalvika er skiltet eller merket, men begge stier er meget synlige i terrenget.

Adkomst med egen bil

Fra E10 kjører du over broene til Fredvang. Her har du flere alternativer for parkering. Første parkeringsalternativ ligger på den gamle skole på Fredvang - første vei til høyre når du kommer over broene. Her er en stor parkeringsplass med god plass. Herfra vil det være mulig å ta skyttelbuss til Torsfjorden for de som vil gå enten en rundtur eller en kortere tur til Kvalvika.

Et annet parkeringsalternativ finner på Innersand (100 kr pr. bil/bobil). Her er det tilrettelagt med toalett, drikkevann og søppelhåndtering. Herfra er det 2 km kortere å gå enn fra skolen. 

OBS: Tidligere år har det vært mulig å parkere i Torsfjorden. Det er ikke tillatt i år. Det er heller ikke tillatt å parkere langs veien til Torsfjorden. Vi anbefaler å parkere på skolen eller på Innersand.

Adkomst med kollektivtransport

Nærmeste bussholdeplass er ved Finnbyen på E10. Herfra må du gå over broene til Fredvang. 

Annonse