Strandpromenaden i Hamar fra sentrum via Domkirkeodden til Torps

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Dette turforslaget er et av de aller mest brukte turer i Hamar. Man starter i sentrum (f eks hos Turistkontoret/Turistforeningen i Strandgata 45). Passerer jernbanesporet i en av undergangene og går langs Mjøsa på trivelige Strandpromenaden. Man passerer Skibladnerbrygga med klokketårnet like ved. Koigen er et friområde med flere badestrender, Hamars berømte stupetårn, sandvolleyballbaner, skatepark, basketbaner, styrketreningsapparater, rastebenker mm.  

Man kommer så til Domkirkeodden som både er et museumsområde med blant annet Domkirkeruinene/Hamardomen. Der er det også flere badestrender, Klatreparken Domkirkeodden, en serveringsbedrift mm.

Når man så vandrer (eventuelt sykler) videre kommer man forbi Jernbanemuseet som har både innendørs og utendørs utstillinger og museumsområde.

I dette turforslaget stopper vi ved Torps der det er ennå flere badestrender. Man kan fortsette både på sti og sykkelvei videre mot Furuberget og Jessnes - men i dette forslaget stopper vi ved Torps. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Hamar sentrum når du med sykkel eller bil. Parker enten utenfor eller inni sentrum. Turforslaget starter ved Turistkontoret/Turistforeningens lokaler i Strandgata 45 men du kan starte hvor du vil bare du går under jernbanelinja og beveger deg i retning Skibladnerbrygga.

Adkomst med kollektivtransport

Tog eller buss til jernbanestasjonen/skysstasjonen. Det går bybuss fra Torps og tilbake til sentrum hvis du ikke ønsker å gå samme vei tilbake.

Annonse