Veiholmen - Hopen

Legg til huskeliste
Annonse

Denne turen går på østsida av skjærgårdsveien fra fiskeværet Veiholmen og til kommunesenteret Hopen. Ruta er godt skjermet for bølger når det blåser fra vest. Også fra øst er den skjermet av øyer og grunner under vann. Turen foregår langt ute i havet så sjekk vindretning og -styrke godt før turen. Blir vinden for sterk er det stort sett lett å k...

Adkomst med egen bil

Den største turistattraksjonen på Smøla er fiskeværet Veiholmen. På "Været" er det overnattingssteder, restauranter, butikk, kafé og pub. Om sommeren arrangeres det utstillinger og konserter. Skjærgårdsveien ut til fiskeværet er unik, enda mer unikt er det å padle langs veien fra Hopen og ut til "Været".

Utsettstedet for padling er flytebrygga ved parkeringsplassen, Hotranklakken på Veiholmen. Parkeringsplassen er rett før du kommer til Veiholmen brygge og butikken. Det ligger noen trebåter der og et padleruteskilt står der. Det er kommunalt toalett midt på parkeringsplassen. Det er ikke vannslange ved utsettstedet. Da må du til havna, på baksida av butikken.

Skjærgården rundt Veiholmen beskytter mot storhavet og lyden og synet av bårene utenfor skjærene oppleves som mektig i en liten kajakk. Om sommeren er det et rikt fugleliv med bla. terner, grågås, storbakk, tjeld og ærfugel. NB! Ikke padle for nært eller gå i land der fugler hekker. Ørn ser du store deler av året bortsett fra om sommeren.

2 km nord for Veiholmen ligger Hauggjegla fyr. Fyret kan nås med kajakk fra sør og har et mektig plassering.

Adkomst med kollektivtransport

Det går buss mellom Edøy og Veiholmen. Last ned fram-appen for rutetider.

Annonse