Bekken - Liaåsen - Estenstadhytta, 11,3 km

Legg til huskeliste
Annonse

Det er fantastisk å gå på tur i Estenstadmarka. Her er det mulig å finne bestige høye topper, gå innom serveringssteder og avkjøle kroppen med et forfriskende bad. Med dette turforslaget prøver vi nettopp å gå innom alle de nevnte punktene. Turens to hovedmål er Estenstadmarkas høyeste topp, liaåsen (429 moh) og turhytta Estenstadhytta. 

Vi starter turen fra Bekken P-plass og skal bevege oss i selve kjernen av Estenstadmarka. For å komme til Liaåsen er det naturlig nok en del høydemeter man må bestige. Terrenget har både bratte bakker, tørre og våte stier. Om man føger turkartet og skiltingen til Liaåsen skal det være greit å komme fram. 

Fra Liaåsen går turen videre i retning Styggdalen. Vi følger turveien gjennom Styggdalen før vi går ned mot Tømmerholtdammen og Estenstaddammen. Her er det både tilrettelagt for bading og soling på gode sommerdager, rast og fiske. Dette er et idyllisk område som er svært populær for turgåere og barnefamilier. 

Videre går vi opp til Estenstadhyta som holder åpent 5 dager hver uke. Sjekk åpningstidene på hytta om du planlegger et besøk. Siste del av turen går vi en god runde i lysløypa og videre ned mot Bekken P-plass. 

Dette er en flott tur på 11,3 km hvor man bør ha godt fottøy. Om turen er litt for lang kan man korte den ned ved å gå direkte ned til Bekken i det man kommer inn på Estenstadveien. 

Adkomst med egen bil

Gode parkeringsmuligheter på Bekken P-plass. 

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Dragvoll. Sjekk atb.no for detaljert ruteinformasjon. 

Annonse